Две предложения на Възраждане успяха да нажежат страстите  в пленарната

...
Две предложения на Възраждане успяха да нажежат страстите  в пленарната
Коментари Харесай

Избухна скандал и за депутатския осигурителен стаж

Две оферти на " Възраждане " съумяха да нажежат страстите  в пленарната зала на третия ден, в който депутатите преглеждат разпоредбите за работата си. Отново се стигна до замяна на остри реплики, а депутатите бяха разпуснати в 10-минутна отмора. 

До следващата замяна на реплики се стигна около концепцията на партията народните представители да получават гратис карти за библиотеки и читалища. А най-голямо отвращение провокира предлагането на Петър Петров депутатите да имат освен трудов, само че и застрахователен стаж. Според в този момент настоящите правила по бюджета на Народно събрание към главните заплати на депутатите се начисляват спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит – 1% за всяка прослужена година. Петров искаше към трудов да се добави „ или застрахователен “ стаж, както и на депутатите да се обезпечава безвъзмезден абонамент за правно-информационна система и безвъзмезден достъп до библиотеки и читални.

Искрен Митев от ПП-ДБ заподозря Петров в спор на ползи - той е юрист и упражнява свободна специалност, по този начин желал да си " добави пари към заплатката ". " Не му стига, че получава огромна заплата, само че желае Народно събрание да му заплаща безвъзмезден достъп до библиотеката и читалнята, и до правните системи. Браво. Обяснете за какво желаете Народно събрание да ви заплаща още по-голяма заплата ", обърна се той към Петров.

Цончо Ганев с подигравка съобщи, че " някой от преждеговорящите не прави разлика сред Петров и 200 хиляди жители ". Депутатите нямали право да дискриминират хората по сексуален симптом. " Според вас мъже не би трябвало да се обезпечават за майчинство и бременност, не значи, че преждеговорящия не прави опити да забременее и да се обезпечава ", съобщи той, предизвиквайки звук и смях в залата. " Нямате право за дискриминация, тези хора имат право да вършат опити и да се обезпечават ", съобщи той на фона на смях в залата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР